- Voorbereiding: 30 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Andijviestamppot met Oosterse toevoegingen
Een doodgewone andijviestamppot met Oosterse ingrediënten, geeft dit gerecht een typisch Oriëntaalse smaak. Een heerlijk gerecht wat je kunt combineren met Vietnamese spareribs.
Ingrediënten
- Aardappelen - 800 gram
- Ontbijtspek - 100 gram
- 1 ui - gesnipperd
- 1 kleine rode peper
- Roomboter - 50 gram
- Ketjap Manis - 1 eetlepel
- Natuurazijn - 1 eetlepel
- Sambal Badjak - 1 eetlepel
- Mosterd - 2 theelepels
- Snufje nootmuskaat
- Fijngesneden andijvie - 300 gram
- Peper en zout naar smaak
Instructies
Aardappels schillen, in stukken snijden en koken in ongeveer 30 minuten. Ui, spek en rode peper samen bakken tot alles mooi bruin is. Let er wel op dat peper heet is. Naar smaak toevoegen dus.
Aardappels afgieten en samen met de ketjap, boter, azijn, mosterd en nootmuskaat tot een puree stampen. Voeg de andijvie, het ui/peper en spekmengsel toe. Maak alles op smaak met peper en zout plus de sambal.
Een heerlijk gerecht gecombineerd met spare ribs die zijn gemarineerd in een mengsel van ketjap, sambal, ui, koriander en kokosmelk.
30 Minuten gegaard in de oven, op 140 graden.