- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Preistamppot met kabeljauw
Een heerlijke lichte stamppot gecombineerd met witvis zoals kabeljauw. Haal de vis vers bij de visboer. De combinatie prei, kabeljauw en spekjes maakt deze stamppot geschikt voor zowel winter als voorjaar.
Ingrediënten
- Aardappelen - 350 gram (voor 2 personen)
- 1 prei
- Spekjes - 100 gram
- Kabeljauwfilets (vers) - 2 stuks
- Blaadjes salie - 5. of halve theelepel gedroogd
- Sap van 1/4 citroen
- Mosterd - 1 theelepel
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
Aardappelen schillen en in stukken snijden. Gaar koken in een minuut of 20. Was de prei en snij deze in ringen.
De spekjes uitbakken deze uit de pan nemen. Bak nu in dit vet even de prei aan samen met de salie.
In een andere pan de met peper, zout en citroensap op smaak gebrachte kabeljauw bakken in olie.
De kabeljauw daarna in stukken snijden. Stamp de afgegoten aardappelen met peper, zout en mosterd tot een mooie puree. Daarna roer je de prei erdoor en 3/4e van de spekjes. Dan voorzichtig de kabeljauw er door roeren.
Garneren met de overgebleven spekjes.