- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Stamppot banaan- andijvie
Stamppot kan ook op een andere wijze worden klaargemaakt. Bijvoorbeeld met fruit. Kinderen zijn er dol op en krijgen op deze manier veel, verschillende voedingsstoffen binnen. Probeer het en je zult verrast zijn door deze smaakcombinatie van andijvie & banaan.!
Ingrediƫnten
- Aardappelen - 1 kilo
- Andijvie - 300 gram fijngesneden
- Bananen (rijp) - 2 stuks
- Magere spekjes - 350 gram
- Magere melk - 2 dl.
- Roomboter - 10 gram
- Peper en zout naar smaak
Instructies
Aardappels schillen, in kleine stukjes snijden en koken in weinig water met een snufje zout.
Spekjes krokant bakken in de roomboter. De bananen van hun schil ontdoen en in stukjes snijden en even mee bakken (3 minuutjes) met de spekjes.
De rauwe andijvie door de aardappels stampen. voeg steeds wat melk toe en eventueel het kookvocht.
Op het laatst de spek, banaan massa hier doorheen roeren. Voeg naar smaak peper en zout toe.