- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Andijviestamppot met fruit
Andijviestamppot is wel bij iedereen bekend. Maar wat te denken van deze stamppot met fruit? De toevoeging van de gebakken kip en cajunkruiden maken er iets bijzonders van. Een heerlijke combinatie die vooral ook door de kinderen wordt gewaardeerd.
Ingrediënten
- Aardappelen, kruimig - 900 gram
- Andijvie, vers gesneden - 500 gram
- Cashewnoten, ongezouten - 125 gram
- Kipfilet - 375 gram
- Mango - 1 vers exemplaar
- Perziken - 5 stuks, vers of uit blik
- Roomboter - 50 gram
- Melk - 2 dl
- Cajunkruiden
Instructies
Aardappels schillen en koken met water en zout in ongeveer 20 minuten.
Snijdt de kipfilet in stukjes en bak deze samen met de cajunkruiden.
De mango en perzik in stukjes snijden. Giet de aardappels af en laat deze wat droogstomen. Stamp ze fijn en pureer ze met de melk en de boter. Voeg aan dit smeuïge mengsel de gebakken kip toe. Daarna kan de andijvie, mango,perzik en cashewnoten door de massa worden geroerd. .