- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
- Portie: 3 á 4 personen
Spruitjesstamppot
Kinderen gruwelen ervan: spruiten! Toch is de tijd van vieze te lang gekookte spruitjes allang voorbij! Dit recept voor spruitjesstamppot vindt íedereen lekker.
Ingrediënten
- Kruimige aardappel - 750 gram
- Spruitjes - 500 gram
- Spekreepjes - 150 gram
- Boter - 25 gram
- Uien - 1 á 2, gesnipperd
- Melk - Naar smaak toevoegen
- Mosterd - 2 eetlepels
- Peper en zout - Naar smaak toevoegen
Instructies
Aardappelen schillen en wassen. Daarna kan je de aardappels in gelijke stukken verdelen en gaarkoken. De spruitjes kook je in een aparte pan gaar in 15 minuten, samen met een flinke snuf zout.
De spekreepjes bak je apart in een koekenpan. De gesnipperde uien voeg je toe wanneer de spekreepjes enigszins zijn aangebakken. Laat het geheel nog even goed bakken.
Vervolgens voeg je de aardappels en spruiten toe en stamp je deze tot een puree met een stamper. Om het geheel wat smeuïger te maken voeg je melk toe. Breng de spruitjesstamppot op smaak met mosterd, zout en peper. Als laatste voeg je de gebakken spek en uien toe waarna je het geheel goed roert. Eventueel kan je wat bakvet van de spekjes toevoegen voor een ietwat hartige smaak.
Deze spruitjesstamppot smaakt werkelijk fantastisch met een goede gehaktbal.