- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Winterasperge (schorseneren) met ham en ei
Deze vergeten groente wordt ook wel schorseneer, armeluisasperge of winterstaaf genoemd. Deze donkere langwerpige penwortels zien er misschien niet écht aantrekkelijk uit maar smaken voortreffelijk met ham en ei. Trek tijdens het schillen keukenhandschoenen aan. Er komt namelijk kleverig melksap vrij. Ook kun je schorseneren schillen onder water met azijn worden geschild.
Ingrediënten
- Schorseneren - 1 kilo
- Krielaardappelen - 1 kilo
- Witte wijnazijn - 2 eetlepels
- Eieren - 4 middelgroot
- Verse bieslook
- Créme fraiche - 125 gram
- Knoflook - 1 teen
- Achterham (gerookt) - 200 gram
- Mosterd - 2 theelepels
Instructies
Zet een grote kom met water klaar en deponeer de azijn hier in. Schil de schorseneren en halveer ze. Direct na het schillen in het azijnwater leggen, om verkleuring te voorkomen.
Breng water met zout aan de kook en deponeer de schorseneren hier in wanneer het water kookt. 15 Minuten koken.
Ondertussen de eieren in 8 minuten gaarkoken. Ook de krieltjes gaar koken.
De créme frâiche losroeren met het teentje knoflook , mosterd en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de schorseneren, samen met de krieltjes en de achterham op een bord en schep hier een lepel bieslookroom op.