- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Basisrecept aardappelpuree
Omdat aardappelpuree meestal in een aantal ovenschotels of stamppotten wordt verwerkt, hieronder een gemakkelijk basisrecept.
Ingrediënten
- Aardappelen - 1 kilo
- Boter - 50 gram
- 1 eidooier
- Warme melk - scheutje
- Mosterd - 1 eetlepel
- Peper en zout
Instructies
Aardappelen schillen en gaar koken. Giet ze af en laat ze droogstomen. Melk even opwarmen. Boter, melk, eidooier en boter aan de aardappels toevoegen en tot een mooie pureemassa stampen.
Breng de puree op smaak met zout, peper en de mosterd.
Meng eventueel geraspte kaas, een in ringetjes gesneden bos uitje en gebakken spekjes door de puree.
Of voeg wat kruiden toe zoals rozemarijn, knoflook, kerrie of tijm.
Aardappelpuree kan ook worden gegratineerd door er geraspte kaas overheen te doen.