- Voorbereiding: 25 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Spitskoolstamppot met worst
Wie kent ze nou niet. Die spits toelopende kool waar je de lekkerste stamppotten van kunt brouwen. Hier onder een simpele stevige stamp die je met een goede rookworst kunt combineren.
Ingrediënten
- Aardappelen - 1 kilo
- 1 Spitskool
- Uien - 2
- Knoflookteentjes - 2
- Cayennepeper en zout
- Zoete ketjap - 2 eetlepels
- 1 Paprika
- Mosterd - ruim 1 eetlepel
- 1 Rookworst
Instructies
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 20 – 25 minuten gaar. Giet de aardappelen hierna af en laat ze droogstomen.
Houd een kopje kookvocht achter.
Snipper de ui. Snijd de spitskool over de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes.
Een wok met olie op het vuur en de gesnipperde uien met de uitgeperste knoflook kort aanbakken. Spitskool toevoegen en op middelhoog vuur meebakken tot de kool zacht en gaar is. Alles op smaak brengen met cayennepeper, zout en ketjap.
Snijd de paprika in reepjes en bak dit kort even mee met de spitskool.
Verwarm de rookworst in de magnetron of een pan met heet water.
Aardappelen tot een puree stampen met de mosterd. Kookvocht toevoegen en het spitskoolmengsel door de puree roeren.
Je mag de rookworst in plakjes snijden en door de stamppot mengen maar apart erbij geven is ook een optie.