- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 50 minuten
Stokvisschotel
Stokvis is een gedroogde vissoort die je vóórdat je deze schotel gaat maken moet weken. Stokvis is een algemene benaming voor gedroogde kabeljauw of andere goedkope witte vissoort. Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van stokvis.
Ingrediënten
- Geweekte stokvis - 1 kilo
- Aardappelen - 1.5 kilo
- Rijst - 200 gram
- Zout - 15 gram
- Uien - 3/4 kilogram
- Boter - 100 gram
- Mosterd
- Paneermeel
Instructies
Kook de geweekte stokvis samen met de aardappelen, rijst en zout in een half uur gaar.
Bak intussen de gesnipperde uien.
Wanneer de stokvismassa gaar is afgieten en dooreenstampen met boter.
Voeg de gebakken uien en de mosterd door de stamppot en deponeer alles in een vuurvaste schaal. Maak af met paneermeel en klontjes boter. Laat het geheel bruin worden in een hete oven. (20 minuten)
Een andere manier van klaarmaken is, de verschillende ingrediënten apart koken en in laagjes in de schaal doen. Dus een laag rijst, mosterdsaus, stokvis, gebakken uien en aardappelschijfjes of aardappelpuree.