
- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
- Portie: 4 personen
Zuurkoolstamppot
Zuurkool is een geweldig product om een goede stamppot mee te koken. Boordevol vitaminen. Met dit eenvoudige recept zet je in 25 minuten een smakelijke zuurkoolstamppot met spekjes op tafel waarvan 4 mensen ruim kunnen eten. Wij vinden deze stamppot erg lekker met een goede worst van de Hema.
Ingrediënten
- Kruimige aardappel - 1kg
- Zuurkool - 500 gram (vatvers!)
- Magere spekblokjes - 300 gram
- Water - 4 deciliter
- Zout - 1 theelepel
- Boter - 25 gram
- Melk - 1 deciliter, warm (optioneel)
- Peper - Naar smaak toevoegen
Instructies
Het maken van zuurkoolstampot is érg eenvoudig.
Begin met het uitbakken van de spekblokjes. Verhit een koekenpan, voeg wat boter toe en bak de spekblokjes lekker bruin.
Schil en was de aardappelen en snij deze in gelijke stukken. Gooi deze in een ruime pan samen met de zuurkool en het zout. Voeg het water toe en kook alles gaar in zo'n 25 minuten. Giet het overgebleven vocht uit de pan en bewaar dit voor later. Stamp nu de aardappels en zuurkool fijn. Roer de boter samen met het kookvocht (of de warme melk!) en de zuurkoolstamppot tot een smeuïg geheel. Aan het einde gooi je de uitgebakken spekblokjes door je zuurkoolstamppot. Eventueel op smaak brengen met peper.
Deze zuurkoolstamppot is perfect te combineren met bijvoorbeeld een worst van de Hema.