- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Zuurkool-ovenschotel met stukjes ananas
De zuurkool schotel is één van de meest gegeten ovenschotels in Nederland. Daarom tóch dit recept, ook al is dit bij iedereen wel bekend. Hij hoort er gewoon tussen en daarom heb ik er toch voor gekozen dit gerecht op stamppot.nl te vermelden.
Als ingrediënt heb ik aardappelpuree gegeven die je zelf hebt gemaakt. Elders tussen de recepten vindt je een gemakkelijk basisrecept aardappelpuree, welke je voor deze schotel ook kunt gebruiken.
Je vindt het onder "Basisrecept aardappelpuree"
Ingrediënten
- Aardappelpuree (zelf gemaakt) - 600 gram
- Gehakt - 300 gram
- 1 ui
- Zuurkool - 500 gram
- Rookworst - 1
- Ananasschijven - 4
- Ontbijtspek - 8 plakken
- Boter - 30 gram
- Paneermeel
Instructies
Verwarm alvast de oven voor op 180 graden. Ondertussen rul je de gehakt in een koekenpan en voeg hierbij de in grove ringen gesneden ui.
De ananas in stukjes snijden en de rookworst in plakjes. Knijp de eventueel de vochtige zuurkool goed uit. Vet een ovenschaal in en leg op de bodem de plakjes spek. Hier overheen verdeel je het gehaktmengsel en daarna de zuurkool. Dan zijn de ananasstukjes en de plakjes rookworst aan de beurt. Als laatste komt er een laag aardappelpuree. Hier boven op leg je de laatste plakjes spek en strooi je de paneermeel. Een aantal flintertjes boter zorgen voor de afwerking. Eventueel kan je nog zuurkoolspek toevoegen aan het geheel.
De schotel moet 30 minuten in de oven, om alles door en door gaar te krijgen.