
- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 50 minuten
Zuurkoolrösti met Hollandse rookworst
Voor zuurkoolgerechten kun je een Duitser 's nachts wakker maken. Dit gerecht is erg lekker met onze eigen onvervalste rookworst van de slager. Een rauwe rookworst moet je ongeveer 20 minuten wellen om deze gaar te krijgen.
Ingrediënten
- Aardappelen - 2.5 kilo
- Zuurkool uit het vat - 650 gram
- 1 Goudreinet of Jonagoldappel
- 1 of 2 rookworsten
- Jeneverbessen - 5
- Boter - 25 gram
- Peper en zout
Instructies
Aardappelen schillen, wassen en met een grove rasp reepjes (rösti) schaven.
Zuurkool goed laten uitlekken. Appels schillen en ontdoen van het klokhuis. In blokjes snijden
Plet de jeneverbessen en snijdt de rookworst in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes.
Meng alles door de geschaafde aardappel en maak op smaak met peper en zout.
Vet een bakplaat in of gebruik bakpapier en verdeel de rösti hier overheen. Strijk egaal glad.
Boter in kleine stukjes over de rösti verdelen.
Bak de zuurkoolrösti in 50 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Je kunt dit gerecht serveren met gepocheerde appelstukjes, kaneel en rozijnen.