- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
Wentelteefjes
Wentelteefjes is geen hoofdgerecht, maar wel erg lekker als nagerecht. Best wel zoet, omdat er veel suiker wordt gebruikt. Maar ach, af en toe mag je best wel eens genieten van een zoete hap! Vroeger werden wentelteefjes gemaakt van oud brood. Dit is ook het beste omdat hier de ei/melk substantie gemakkelijker wordt opgenomen in oud brood. Mijn moeder maakte het vroeger met oud bruinbrood, maar witbrood is ook prima.
Ingrediƫnten
- Brood (oud) - 4 sneetjes
- Melk - 200 ml
- 1 ei
- Zakje vanillesuiker
- Suiker om te bestrooien
- Kaneel
- Boter
Instructies
Klop ei, melk, kaneel en vanillesuiker los in een ruime kom.
Leg het eerste sneetje brood in deze vloeistof en draai na 20 seconden om. Leg het doorweekte sneetje op een bord. Herhaal dit met de andere sneetjes brood tot je een stapeltje hebt.
Verhit de boter in een pan en bak de broodjes een voor een aan beide zijden bruin.
Serveer met wat suiker.
Kinderen zullen er van smullen!