
Snijbonenstamppot met een eitje
Net als in de wintermaanden is een lekkere, luchtige stamppot in de zomer niet te versmaden. Snijboontjes en witlof zijn gezonde groentes en de combinatie met een eitje is erg lekker. Deze stamppot is tevens vegetarisch.
Ingrediënten
- Aardappelen, kruimig - 800 gram
- Snijbonen - 500 gram
- Witlof - 2 stronkjes
- Créme fraiche - 125 gram
- Jong belegen kaas - 100 gram
- Eieren - 4
- Peper en zout
Instructies
Een pan opzetten met de aardappelen en een kleinere pan met de snijboontjes.
Kook de aardappelen gaar en stamp ze met de créme fraiche tot een smeuïge massa. Kook de boontjes en giet ze na ongeveer 10 minuten af. Laat even staan. Kook ondertussen de 4 eitjes in 6 minuten hard.
De stronkjes witlof ontdoen van het bittere onderste deel en snijdt ze dan overlangs in repen. Doe de voorgekookte snijbonen samen met de witlof bij de gestampte aardappelen. De kaas in blokjes snijden. Roer de kaasblokjes door de stamppot en verwarm alles nog eens goed door, totdat de kaas is gesmolten. Op smaak maken maken met peper en zout.
Serveer deze stamppot met een hardgekookt eitje.