- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
IJsbergstamppot met ijsbergsla
Met ijsbergsla kun je een fijne salade maken of gebruiken op een broodje met bijvoorbeeld een hamburger. Toch is dit bij uitstek de groente die heel goed kunt gebruiken in een zomerse stamppot. Met de kaas van Old Amsterdam maak je er iets bijzonders van.
Ingrediƫnten
- IJsbergsla - 800 gram
- Aardappelen - 800 gram
- Rode uien - 2
- Spekreepjes 200 gram
- klontje boter
- Peper en zout
- Melk
- Old Amsterdam - 125 gram
Instructies
Aardappelen schillen en in gelijke stukken gaar koken. Met een klontje boter en een scheutje melk tot een puree stampen. Op smaak brengen met peper en zout.
Terwijl de aardappels koken kun je vast de spekjes bakken. Voeg na een minuut of 5 de gesnipperde rode ui toe.
IJsbergsla in reepjes snijden en de kaas zo klein mogelijk. Stamp de kaas, en het ui/spekmengsel door de puree. Daarna beetje bij beetje de ijsbergsla erdoorheen roeren.
De ijsbergstamppot op borden verdelen en er op het laatst nog wat in reepjes gesneden Old Amsterdam op garneren .