- Voorbereiding: 25 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Lente/zomerstamppot met hüttenkase
Deze lichte stamppot kan in de lentemaanden maar ook in de zomer worden opgediend. Dit gerecht kan zonder vlees worden gegeten, maar een stukje kipfilet erbij kan ook erg smakelijk zijn.
Door het gebruik van de groentes, is dit een supergezonde stamppot!
Ingrediënten
- Aardappelen - 1 kilo
- Spekblokjes - 125 gram
- Spinazie - 300 gram
- Andijvie - 400 gram
- Tuinerwtjes (diepvries) - 450 gram
- 1 bakje Hüttenkase - 200 gram
Instructies
Aardappels schillen, halveren en in een pan met ruim water in 20 minuten gaar koken. Ondertussen bak je de blokjes spek in een hete pan zonder olie.
Spinazie wassen en laten uitlekken. Grof snijden en door de spekblokjes mengen, 1 minuut meewarmen.
De aardappels afgieten en een kopje kookvocht achterhouden. De spinazie en de spekblokjes, plus de andijvie hier aan toevoegen en 5 minuten laten staan. Met het vuur uitgedraaid.
In een pannetje water de tuinerwten een tweetal minuten koken. Voeg ondertussen de Hüttenkase aan het groente/aardappelmengsel toe en een kopje achtergebleven kookvocht. Stamp deze massa tot een mooie stamppot.
Roer dan de erwten door de stamppot en breng op smaak met peper en zout.