
- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Doperwtjesstamppot met geitenkaasjes
Een luchtig zomers stamppotje maak je met verse doperwtjes en gepaneerde geitenkaasjes. Tegelijkertijd is deze stamppot dus vegetarisch.
Wil je echter vlees bij deze stamppot, draai er dan een balletje gehakt bij, ook lekker!
Ingrediënten
- Aardappelen - 1 kilo
- Doperwtjes (vers of uit de diepvries) - 500 gram
- Boter - 35 gram
- Melk - 1 dl
- Peper en zout
- Geitenkaasjes, gepaneerde - 2 pp. of meer als je wil
- Verse munt - (ongeveer) 15 gram
Instructies
De aardappelen schillen en koken.
Doperwtjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking garen.
of
Verse peultjes pellen en de doperwten verzamelen en eventjes blancheren. (Veel werk, maar wel erg lekker!)
Wanneer de aardappels gaar zijn afgieten, droogstomen en tot een puree stampen, samen met de boter en de melk. Afmaken met zout en peper.
De gare doperwtjes er voorzichtig doorheen roeren. Ook wat verse munt toevoegen en een beetje overhouden om mee te garneren.
Samen met de gebakken geitenkaasjes is dit een echt zomerschoteltje.