
- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Wortelstamp met vis
Een gebakken visje (lekkerbekje) of kibbeling bij de visboer combineren perfect met deze wortelstamp. Natuurlijk kun je ook bevroren visfilet bij de supermarkt kopen en deze in een koekenpan bakken.
Ingrediënten
- Aardappelen - 1 kilo
- Winterwortels - 800 gram
- Roomboter of desgewenst margarine - ongeveer 6 eetlepels
- Melk - 125 ml
- Aardappelkruiden uit de diepvries (A.H.) - 50 gram
- Peper en zout - naar smaak
Instructies
Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar. Wortels schillen en in plakjes snijden. De wortels in 2 eetlepels boter, 15 minuten gaar smoren. Breng op smaak met peper en zout.
Aardappels afgieten en droogstomen. Met warme melk de aardappels en wortels tot een puree stampen. Eventueel wat boter toevoegen. Roer de kruiden door de wotelstamp en houd 2 eetlepels kruiden apart.
Wanneer je zelf vis gaat bakken, doe dit dan tijdens het kookproces van de aardappels. Serveer de vis samen met de stamppot en strooi nog wat aardappelkruiden over de wortelstamp.