- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Witte bonensoep met laurier en wortel
Net als bruine bonensoep wordt deze soep meestal kant en klaar gekocht. Toch is zelf maken het allerlekkerste. Je kunt altijd gedroogde witte bonen kopen, weken en koken. Dat is best wel omslachtig. Daarom heb ik gekozen voor een blik witte bonen.
Ingrediƫnten
- Witte bonen uit blik - uitlekgewicht 700 gram
- Kippengehakt - 200 gram
- Spekblokjes - 200 gram
- 1 Ui
- Winterwortels - 2 flinke
- Knoflookteentjes - 2 stuks
- Kippenbouillon - 1,5 liter
- Zout en peper
- Klontje boter
- Laurierblad
- Peterselie
- Olijfolie
Instructies
Meng het gehakt met de gehaktkruiden en paneermeel en kneed hier kleine balletjes van. Bak deze in een beetje olijfolie aan in een koekenpan. Doe de spekjes erbij en bak deze krokant.
Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Fruit dit in de soeppan met olijfolie aan. Schil de wortelen en snijd deze in blokjes. Bak dit even mee met de ui. Voeg de witte bonen, bouillon en laurier toe en laat dit 15 minuten pruttelen.Verwijder hierna het laurierblad en schep een paar eetlepels van de bonen uit de soep. Houd deze apart, en pureer de soep met een staafmixer.Voeg de gehaktballen bij de soep en verdeel deze over de borden. Garneer met de achtergehouden bonen en reepjes gebakken spek. Bestrooi tot slot met peterselie.