- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
Ingrediënten
- Kipfilet - 2 stuks
- Knoflook - 2 teentjes
- Taugé - 100 gram
- 1 Ui
- Pindakaas - 500 gram
- Ketjap Manis - 4 eetlepels
- Sambal - 1 theelepel
- Verse kippenbouillon - 1 liter
- Bladpeterselie - 2 eetlepels
- Zonnebloemolie
- Peper en zout
- Grof gehakte pinda's
Instructies
Snijd de kip in kleine blokjes en kruid ze met zout en peper. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak hierin de kipblokjes lichtbruin en gaar.
Verhit tegelijk in een ruime kookpan een scheutje olie en fruit hierin de ui op matig vuur tot deze zacht en glazig is. Voeg de knoflook toe en fruit nog een minuut mee.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en roer de ketjap, sambal en pindakaas erdoor. Blijf roeren tot de pindakaas gesmolten is. Breng eventueel op smaak met peper of extra sambal als je van pittige houdt.
Voeg vervolgens de kipblokjes en de taugé toe en warm nog ca. 5 minuten al roerend door. Niet meer laten koken!
Als de soep te dik is, voeg dan wat heet water toe. Is de soep te dun, voeg dan nog wat pindakaas toe