- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 2h 30 min
Duitse stamppot
Wanneer je aan Duitse gerechten denkt, dan krijg je visioenen van worst. Toch wordt er ook wel wat anders gegeten bij onze Oosterburen. Dit gerecht met eendenvlees, zou zo met kerst kunnen worden voorgeschoteld. Maak deze stamppot een dag van te voren dan is ie nog lekkerder.
Ingrediënten
- 1 eend
- Patinaak in stukjes - 300 gram
- Stukje gember in blokjes
- Spekjes - 250 gram
- 2 gesneden uien
- Sap van 4 sinaasappels
- Knoflook - 6 teentjes
- Kipbouillon - 1.5 liter
- Sap van 1 citroen
- Steranijs - 2 stuks
- Kaneelstokje - 1
- Laurierblad - 3
- Naar smaak rode peper
Instructies
Eend schoonspoelen en droogdeppen. Vervolgens in 6 stukken stukken snijden en braden. Haal de stukken vlees uit pan. Bak in dezelfde pan de spekjes uit en fruit ui, knoflook en gember aan tot ze gaar zijn. Voeg dan het fruitsap, de bouillon, pastinaak en de eend bij de gefruite knoflook en ui. Ook de steranijs, kaneelstokje en laurierblad toevoegen.
Bak dit alles in de voorverwarmde oven op 160 ° in ongeveer 2 uur gaar. Laat afkoelen en zet in de koelkast. De volgende dag, verwijder je het vet en doen stoofpot in de oven om in 20 minuten op te warmen. Breng op smaak met zout, peper en de rode peper. Smakelijk met een pitabroodje!