
- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Winterse zalm
Visliefhebbers zullen hun vingers bij dit gerecht aflikken. Zalm wat je bij de visboer haalt, is het allerlekkerste. Betaalbaar en vers van het mes. Zet deze winterse zalm regelmatig op tafel voor de broodnodige omega-vetzuren.
Ingrediënten
- Aardappels - 800 gram
- Snijbonen - 200 gram
- Knolselderij - 1 in klein formaat
- Winterwortel - 1
- Prei - 1
- Basilicum - 4 takjes
- Olijfolie - 100 ml
- Zalmmoten - 4, elk 120 gram
- Zout en peper
Instructies
Oven voorverwarmen op 180 graden. Vervolgens 2 pannen met water aan de kook brengen en de gehalveerde, geschilde aardappels gaar koken in 20 minuten.
Halveer de preien snijdt deze in ringen, de snijbonen in reepjes snijden. Deponeer de groentes in de andere pan en kook in een minuut beetgaar. Spoel ze af en laat uitlekken. Schil en snijd de knolselderij en winterwortel in repen. Kook de knolselderij en wortel circa 1 minuut. Spoel ze koud en laat goed uitlekken.
De basilicum samen met de olie pureren.
Controleer de zalm op graatjes. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de groente over 4 stukjes aluminiumfolie en leg de zalm erop. Schep de basilicumolie erover.
Citroen in plakken snijden en boven op de zalm leggen. Folie dichtvouwen en op de bakplaat leggen.
In 10 minuten is de vis gaar.
Giet de aardappelen af en laat droogstomen. Serveer bij de vis met wintergroentes