- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Rijststoofpotje
Een heerlijk kruidig stoofpotje die verwarmend werkt omdat er sherry als ingrediënt is toegevoegd.
Ingrediënten
- Kipfilet - 175 gram
- 1 Rode ui
- 2 takjes tijm
- Melange van paddenstoelen - 200 gram
- Knolselderij in blokjes - 300 gram
- Sherry medium dry - 100 ml.
- Créme frâiche - 125 ml.
- Rijst gekookt - 250 gram
Instructies
Olie verhitten en de kip in 3 minuten gaar bakken. Uitje snipperen en tijmblaadjes rissen van de takjes. Paddenstoelen in plakjes snijden.
Ui, knolselderij en tijm door de kip mengen en 3 minuten meebakken.
Sherry en de paddenstoelen erdoor scheppen en nog ca. 5 min. zachtjes meestoven. Voeg dan de crème fraîche toe. Op smaak brengen met peper en zout. Kook ondertussen de rijst en schep deze wanneer het gaar is op de borden. Serveer de gestoofde kip ernaast.