- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 2h 10 min
Kippensoep met vermicelli
Mijn kippensoep is vooral erg bekend bij mijn familieleden. Een verjaardag? Ik maak een flinke pan. Maar ook zomaar in de winter kook ik graag deze kippensoep als maaltijd. Net als de groentesoep die je kunt vinden tussen de recepten, maak ik deze soep een paar dagen voordat ie wordt gegeten.
Ingrediƫnten
- Flinke kippenpoten - 2
- Zakje met soepgroentes
- Prei - 1
- Winterwortel - 1
- Ui - 1
- Vermicelli - 3 strengen
- Zakje kippensoep van Knorr of ander merk
- Peper en zout
- Kippenbouillonblokjes
Instructies
De eerste dag zet ik 2 liter water op met in stukken gesneden ui, wortel en prei. Hier voeg ik een kippenbouillonblokje aan toe. De bouillon laat ik een halve dag trekken en zet hem dan uit.
De volgende dag haal ik de kippenpoten uit de bouillon en zeef ik deze.
De gezeefde bouillon zet ik op een hoog vuur en wanneer dit kookt gooi ik de vermicelli, de groentes, de kruiden, bouillonblokje en het pakje kippensoep erbij. 10 Minuten laten koken en uitzetten. De soep gaart nog lang na.
Ondertussen ontdoe ik de kippenpoten van het vlees. Dit vlees klein snijden en aan de soep toevoegen.
Laat hem nog die dag staan en eet de kippensoep de derde dag. Dan is tie pas lekker. Alle smaakjes zijn goed gemengd.
Kippensoep kun je met van alles eten.
Een geroosterde boterham, soepstengels, een stokbroodje met kruidenboter, net wat je lekker vind!