- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Winterfruit als toetje
Er is niets lekkerder dan na een warm wintergerecht een lekker winters toetje te eten. Warm winterfruit met kaneelroom is er zo een. In dit recept wordt gebruik gemaakt van soja cuisine, een 100% plantaardig alternatief voor slagroom. Om je vingers bij af te likken!
Ingrediƫnten
- Peren - 2
- Appels - 2
- Pakje soja cuisine
- Citroensap - 1 eetlepel
- Kaneelpoeder - 2 theelepels
- Suiker - 2 eetlepels
- Peccannoten - 50 gram
- 1 ei
- Rozijnen - 3 eetlepels
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en peren en snijdt deze in kleine blokjes. Meng het citroensap door het fruit.
Losgeklopt ei samen met kaneel, cuisine en suiker door elkaar mengen. Hak de noten en meng de rozijnen door het fruitmengsel. Verdeel het fruit over schaaltjes en giet de room hier over heen. Strooi de noten over de schaaltjes en zet ze 15 tot 20 minuten in de oven. Smaakt erg lekker met een bol room- of kaneelijs.