- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
Wiener Schnitzel
De Wiener schnitzel is bekend bij bijna iedereen. In Oostenrijk wordt de Wiener schnitzel als grote lap vlees geserveerd met lauw-warme aardappelsalade en bijvoorbeeld wat komkommer. Het recept hieronder is typisch Oostenrijks. Geen gewone paneermeel maar broodkruim wat je zelf moet maken, vormt het knapperige laagje.
Ingrediënten
- Kalfsschnitzels - 4
- Eieren - 2
- Bloem - 75 gram
- Zelfgemaakt broodkruim - 150 gram
- Olie en/of boter
- 1 Citroen in parten
- Krulpeterselie
- Zout en peper
Instructies
Leg de kalfsschnitzels een voor een tussen 2 lagen plasticfolie en sla ze voorzichtig plat met een zwaar voorwerp tot je een dunne schnitzel hebt van 3 tot 4 millimeter dik. Je kunt dit ook aan de slager overlaten. Een beetje wienerschnitzel, zoals in Wenen wordt geserveerd, hangt royaal aan beide zijden over je bord heen.
Het is belangrijk om de schnitzels voordat je gaat paneren een minuut of twee in een kom koud water te leggen. De vochtopname zorgt voor het beter souffleren van de korst. Het water verdampt tijdens het bakken.
Nadat je het vlees hebt drooggedept bestrooi je de schnitzels met peper en zout. Eieren loskloppen met wat olie. Maak drie aparte borden met bloem, losgeklopt ei en broodkruim. Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het broodkruim. Schud overtollig kruim er af.
Maak in een ruime pan de olie of boter goed heet en bak de schnitzels aan beide zijdes goudbruin.