- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Weense aardappelsoep
Wenen...de stad van de muziek, theaters en cultuur. De hoofdstad van Oostenrijk waar je ook op culinair gebied alles kunt eten. Toch is de Oostenrijker ook gek op simpel eten, zoals deze aardappelsoep. Een gerecht wat veel in de wintermaanden op tafel wordt gezet.
Ingrediënten
- Aardappelen - 250 gram
- 1 kleine ui
- Plantaardige olie
- Groentebouillon - 250 ml.
- Kastanjechampignons - 100 gram
- Nootmuskaat
- Zout en peper
- Eventueel wat uitgebakken spekreepjes
Instructies
Uien en aardappelen in blokjes snijden en voorzichtig in wat olie aanbakken in de pan. Overgiet de aardappels en uien met de groente bouillon en laat 15 minuten sudderen.
Snijd de champignons in plakjes. Verwijder de helft van de soep, pureer deze en vermeng met de andere helft ongepureerde soep. Voeg de champignons toe aan de soep en kook ongeveer 5 minuten. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Deze echte maaltijdsoep kan worden geserveerd met lekker vers brood met roomboter en uitgebakken spekreepjes.