- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 1h 30 min
Vlaamse hamlappen
Hamlapjes die bij onze zuiderburen regelmatig op tafel staan. Een gemakkelijk recept waar je elke soort groente bij kunt serveren.
Ingrediënten
- Hamlappen - 600 gram
- Boter - 100 gram
- Ui, fijngehakt - 50 gram
- Bier - 2.5 dl.
- Franse mosterd - 1 theelepel
- Ontbijtkoek - 2 sneetjes
- Blaadje laurier
- Rozemarijn - 1/2 theelepel
- Zout en peper
Instructies
Braad de hamlapjes in de braadpan even aan in de helft van de boter. Bestrooi ze dan met peper en zout en voeg de rest van de boter toe. Haal het vlees uit de pan en voeg aan de braadjus de uitjes toe. Laat ze goudbruin worden. Giet het bier erbij, voeg de Franse mosterd en de verkruimelde ontbijtkoek toe.
Voeg dan het laurierblaadje plus de rozemarijn toe en leg het vlees in de pan. Laat op een laag vuur 1.5 uur zachtjes stoven. Wanneer er te veel vocht verdampt giet dan een scheutje bier of water toe.