- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
Visstoofpotje kabeljauw
Het is supergezond om 2 maal per week vis te eten. Dit gaat vooral om de vette vissoorten. Kabeljauw is er daar één van. Een recept wat je snel kunt maken is deze kabeljauwstoof. Mede door de Provencaalse groente, smaakt de kabeljauw erg lekker.
Ingrediënten
- Verse kabeljauw - 500 gram
- 3 Tenen knoflook
- Olijfolie - 2 eetlepel
- Provencaalse wokgroente - 400 gram
- Droge witte wijn - 100 ml.
- Provencaalse kruiden - 1 theelepel
- Tomato Frito - 350 gram
- 1 Vers stokbrood
Instructies
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de fijngesneden knoflook 30 sec. Voeg de wokgroente toe en draai het vuur hoog. Bak al omscheppend 2 min.
Wijn, tomatensaus en Provençaalse kruiden toevoegen en aan de kook brengen.
Vis in stukjes snijden. Vuur laag draaien en de vis in de saus leggen. Stoof afgedekt in 6 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de visstoof met het stokbrood.