- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Stamppot met een tilapia visje
Tilapia is een zoetwatervis, die bijna iedereen wel lekker vind. Een vis met een neutrale smaak die je door te kruiden en de manier van bakken lekker krijgt. Courgette en munt zijn bijzondere producten die deze stamppot zo maakt, dat ie goed zal combineren met vis.
Ingrediƫnten
- Kruimige aardappelen - 300 gram
- Courgette - 1 exemplaar
- Maiskorrels (uitgelekt) - 100 gram
- Gedroogde munt - 1 theelepel
- Olie - 2 eetlepels
- Tilapiafilet - 150 gram
- Karnemelk - 50 ml
Instructies
Aardappels schillen en samen met de munt in 20 minuten gaar koken. Uitgelekte mais laatste 5 minuten meekoken.
Courgette in de lengte in plakken snijden en droogdeppen. Beide zijden insmeren met olie en grillen in de grillpan.
Tilapia droogdeppen en bestrooien met peper en zout. Insmeren met olie en elke kant ongeveer 3 minuten grillen.
De aardappel/mais afgieten stomen en stampen met de karnemelk. (Eventueel mag ook gewone melk worden gebruikt.
De stamppot serveren met de gegrilde courgette en tilapiafilet.
Tip:
Houd je niet van karnemelk? Je kunt voor de stamppot ook halfvolle melk gebruiken