
- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Vietnamese loempia's
Wie kent ze niet, de kraampjes waar Vietnamese loempia's worden verkocht. Het ruikt altijd zo heerlijk wanneer je er langs loopt. Thuis Vietnamese loempia's maken zullen veel van je huisgenoten waarderen. Voor zomaar tussendoor of bij de borrel.
Ingrediënten
- Loempiavellen - 15
- Preien - 2 stuks
- Wortel in dunne reepjes - 150 gram
- Kipgehakt - 300 gram
- Rijstvermicelli - 75 gram
- Geraspte gember - 2 theelepels
- Maggiblokjes - 2 (de ouderwetse kleine vierkantjes)
- Peper en zout
- 1 teentje knoflook
- Olie om in te bakken
- Voor de saus
- Azijn - 120 ml.
- Tomatenketchup - 2 eetlepels
- Gembersiroop - 2 eetlepels
- Suiker - 100 gram
- Maizena - 1 theelepel
- Sojasaus - 2 eetlepels
- Heet water
Instructies
Loempiavellen laten ontdooien onder een vochtige theedoek. Doe de rijstvermicelli in een kom en giet het hete water erover. Pers de teen knoflook, rasp de gember en snijd het witte gedeelte van de prei in dunne reepjes.
Olie verhitten en de kipgehakt rullen. Voeg wortel en prei toe en bak 5 minuten mee. Roer dan de gember en knoflook door de vulling.
Verkruimel de maggiblokjes boven de pan en meng de rijstvermicelli door de rest van de inhoud. Bak de loempiavulling een paar minuten en laat daarna afkoelen.
Ga nu de vellen vullen door deze plat neer te leggen en de vulling te verdelen over de 15 velletjes. Vouw de zijkanten van het vel naar binnen en rol de loempia op.
Op het uiteinde wat water laten druppelen en de loempia's goed dicht plakken. Frituur in wat olie tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Loempia saus
Alle ingrediënten bij elkaar in een kom deponeren en goed vermengen. De saus verhitten tot deze de juiste dikte heeft.
Doe de ingrediënten voor de zoetzure saus bij elkaar in een kom en meng alles door elkaar in een pan. Verhit de saus tot hij dikker wordt.
Serveer de saus samen met de loempia's