- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Shoarmaschotel met knoflooksaus
Een broodje shoarma is natuurlijk heerlijk, maar wat dacht je van een gezonde shoarma ovenschotel? Heerlijk in de zomer maar ook in de wintermaanden. Gecombineerd met knoflooksaus geniet iedereen ervan.
Ingrediënten
- Flinke zak Chinese of Thaise wokgroente
- Shoarmavlees - 350 tot 400 gram
- Röstirondjes - 6 stuks
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- Mayonaise - 5 eetlepels
- Volle yoghurt - 2 eetlepels
- Bieslook en wat andere groene kruiden
- Geraspte kaas
Instructies
Wok eerst de groentes snel in een wokpan met wat olijfolie. Doe deze gewokte groentes dan als eerste laag in een ovenschaal.
Wok in dezelfde pan de shoarma tot dat deze gaar is. Doe deze shoarma als tweede laag in de ovenschaal.
Boven op de shoarmalaag worden de röstirondjes neergelegd. Heb je liever de losse rösti, ook prima. Hier overheen strooi je de geraspte kaas. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180 graden en haal deze er uit wanneer het kaaslaagje lekker bruin ziet.
Ondertussen schep je de mayonaise + de yoghurt in een schaaltje. Voeg dan de uitgeperste knoflook, bieslook en andere groene kruiden en eventueel wat uipoeder door de mayonaise. Alles goed door elkaar roeren en voordat je de saus opdient nogmaals roeren.
Serveer deze knoflookmayonaise bij de shoarmaschotels.