- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Verse tomatensoep
Wanneer je denkt aan verse tomaten dan denk je aan de zomermaanden. Een heerlijk Oud-Hollands recept, voor een klassieke soep in de zomer, hoewel...Tegenwoordig zijn tomaten ook in de wintermaanden verkrijgbaar . Eet deze geurige soep wanneer je maar wilt!
Ingrediënten
- Verse, rijpe tomaten, ontveld en gehalveerd - 12 stuks
- Wortels, in stukjes - 2
- Knoflookteentjes, gesneden - 2
- Uien, grof gesneden - 2
- Verse tijm, fijngehakt - 2 takjes
- Zout - 2 theelepels
- Rozemarijn, fijgehakt - 2 takjes
- Peper
- Olijfolie
- Créme frâiche
Instructies
Voor dit tomatensoep recept moet je de oven op 220 graden voorverwarmen. Leg nu de gehalveerde tomaat (vruchtvlees naar boven) met daarboven op stukjes wortel en knoflook op een bakplaat. Tijm, rozemarijn , peper en zout toevoegen. Giet hier wat olijfolie over heen. Laat dit alles een minuut of 25 in de hete oven gaar worden.
Wanneer de 25 minuten om zijn, schep je de groentes en het vocht in een soeppan en breng je dit zachtjes aan de kook. Laat een minuut of 5 pruttelen.
Giet een glas water bij dit mengsel en roer (pureer) tot je een mooie gladde soep hebt. Eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.
Serveer de soep in kommen en deponeer een lepel créme frâiche op de hete soep.
Een tosti ham/kaas smaakt fantastisch bij dit soepje.