
- Voorbereiding: 30 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Witte-bonen stamppot met Italiaanse twist
Deze vegetarische stamppot is weer eens wat anders. Dit komt vooral door de witte bonen, die een heerlijke smaak aan dit gerecht geven. Samen met een toevoeging van wat Italiaanse kruiden weet je niet wat je proeft!
Ingrediënten
- Aardappelen, kruimig - 500 gram
- Witte bonen - 500 gram
- Plantaardige melk - 1 scheutje
- Italiaanse kruiden - 2 theelepels
- Rucola - ongeveer 80 gram
- Zwarte olijven in ringetjes - 4 eetlepels
- Zongedroogde tomatenreepjes - 4 eetlepels
- Verse basilicum - 1 flinke handvol
- Pijnboompitten - 3 eetlepels
- Peper en zout naar smaak
Instructies
Aardappels schillen, in stukken snijden en gaar koken in 20 minuten. Witte bonen kun je zelf koken of uit blik gebruiken. Spoel ze dan wel even af. Maak een mooie puree van de aardappels met de melk en de Italiaanse kruiden en stamp er ook de bonen doorheen.
De zongedroogde tomaatjes, olijven, verse basilicum en de rucola kun je door deze massa scheppen. Maak alles op smaak met peper en zout.
Erg lekker met de pijnboompitten, die je uiteraard hebt geroosterd in een droge koekenpan.