- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Spitskoolstamppot
Deze spitskoolstamppot is perfect voor de wintermaanden. Met de Monchou-roomkaas krijg je een heerlijke romige massa.
De knapperige spekjes maken het geheel helemaal af!
Ingrediënten
- Aardappelen - 750 gram
- Spitskool - 300 gram gesneden
- 1 Gesnipperde ui
- Monchou of roomkaas - 75 gram
- Grove mosterd - 1 eetlepel
- Melk - 50 ml.
Instructies
Kook de aardappels in 25 minuten gaar. Bak de spekreepjes in een wok en haal ze, wanneer ze goudbruin zijn, met een schuimspaan er uit. Laat ze uitlekken. In het vet van de spekreepjes, wok je de reepjes spitskool, samen met de uien in 10 minuten gaar.
Giet wanneer ze gaar zijn, de aardappelen af en stamp deze samen met de melk tot een mooie puree.
Roer nu de roomkaas en de mosterd door de puree en laat even flink doorwarmen. Tenslotte schep je de gebakken spitskool/ui door dit mengsel en maak je alles op smaak met peper en zout.
Serveer met de spekjes bovenop de stamppot.