
- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Stamppot van zoete aardappel, peccannoten en courgette
Vegetarisch eten is vandaag de dag heel gewoon geworden. Een heerlijke stamppot, zonder vette worst of vlees, is weer eens wat anders en een prima afwisseling in de wintermaanden. Zonder vlees eten neemt steeds meer toe in populariteit en is zeker zo gezond als een maaltijd met vlees.
Ingrediënten
- Zoete aardappelen - 500 gram
- 1 Courgette in blokjes
- 1 Rode ui, fijngesneden
- Peccannoten - 20 gram
- Paprikapoeder, gerookte - 1 theelepel
- Scheutje olijfolie
- Peper en zout naar smaak - naar smaak
Instructies
Hoe ga je te werk?
Aardappels schillen en in wat grovere stukken snijden. Breng in een pan water aan de kook en kook de zoete aardappelstukken ongeveer 15 minuten. Voeg eventueel wat zout toe
Snijdt ondertussen de ui en de courgette
Maak de wok heet en giet er wat olie in. Bak kort de fijngesneden ui en voeg de blokjes courgette, peper en zout toe. Alles zo'n 5 minuutjes bakken.
Het is lekker om de peccannoten in een koekenpan te roosteren.
Na ongeveer 15 minuten de aardappels afgieten. Let op! Bewaar een klein beetje kookvocht.
Aardappels samen met scheutje olijfolie en het kookvocht fijnstampen. Het geheel moet lekker smeuïg worden. Breng dit mengsel op smaak met eventueel nog wat zout, peper en de gerookte paprikapoeder.
Roer het courgette/uimengsel door deze massa en garneer het geheel met de knapperige peccannoten.