- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Vegetarische boerenkoolstamppot
Iedere vegetariër heeft ooit boerenkoolstamppot met een dikke rookworst gegeten. Dat is nu voor jou verleden tijd. Toch kun je nog steeds genieten van boerenkool en zul je de worst zeker niet missen. Met de feta blokjes en de zoete aardappel is dit gerecht echte winterkost!
Ingrediënten
- Boerenkool - 400 gram
- Zoete aardappel - 2 stuks
- Rode uien in ringen gesneden - 2 stuks
- Azijn - 3 eetlepels
- Geraspte kaas
- Feta kaas - 100 gram in blokjes
- Olijfolie
Instructies
Haal de grove nerven uit de boerenkool, was deze goed met koud water en kook in 10 minuten gaar. Óf koop een zak van 400 gram gewassen boerenkool.
Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappel in een aparte pan tegelijkertijd met de kool in ongeveer 20 minuten.
Alles afgieten.
Bak de uiringen in olijfolie en giet hierbij de azijn wanneer alles gaar en bruin is.
Stamp de aardappels tot een puree en vermeng het uienbaksel plus de geraspte kaas erdoor.
Doe wat olijfolie in de pan waar je de boerenkool in hebt gekookt en bak deze eventjes door. Meng de kool door de aardappelstamp en serveer met de fetakaas.