- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Chinese koolstamppot met vegetarische burgers
Het is echt geen belemmering meer, om af en toe is vegetarisch te eten. Dit stamppotrecept kan door iedereen worden gegeten. Dus ook voor een niet-vegetariërs is dit gerecht geschikt. Hoofdingrediënt kerriepoeder geeft een heerlijke smaaksensatie aan dit gerecht. De hamburgers zijn met dit stamppotje zijn een goede combinatie.
Ingrediënten
- Aardappelen, kruimig - 1 kilo
- Chinese kool - 600 gram
- Ui - 1
- Kerriepoeder - 2 eetlepels
- Boter of margarine - 5 eetlepels
- Melk - 2 dl.
- Vegetarische hamburgers - 4 stuks
- Shasliksaus
Instructies
Schil de aardappelen, snijdt ze in stukken en kook ze in 20 minuten gaar.
De schoongemaakte Chinese kool in repen snijden.
Doe boter in de pan en fruit de eerder gesnipperde ui samen met de kerrie glazig. Voeg de kool toe en laat dit een paar minuten mee smoren.
Giet de gare aardappels af en stamp deze samen met de kool toe een smeuïge stamp.
Bak de vegetarische burgers in de pan met het overgebleven vet en serveer deze met de stamppot en de shasliksaus.