- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Stoofpotje met groentes
Ben je niet zo'n vleeseter maar toch zin in een stoofpotje? Deze zomerse stoofpot is voorzien van enorm veel ingrediënten. Dat maakt de stoofpot juist zo lekker.. De vegetarische stoofpot maak je uiteraard met groentebouillon. Het gebruik van de fetakaas maakt dit gerecht extra lekker.
Ingrediënten
- Courgette - 1 en dan in blokjes
- Broccoli - 1 in losgesneden roosjes
- Boontjes - 100 gram
- Peultjes - 100 gram
- Doperwtjes - 100 gram
- Zwarte olijven - gehalveerd en ontpit
- Wortel in blokjes - 4 stuks
- 1 Fetablokje in stukjes
- 1 Uitje gesneden
- 1 Teentje knoflook
- Verse gember geraspt - stukje van 3 cm.
- Spaanse peper - 1 en in stukjes
- Ras el hanout
- Currypoeder
- Paprika en kurkuma - Van beiden een snufje
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje rozemarijn
- Witte wijn - 100 ml
- Groentebouillon - 500 ml.
- Sojasaus
- Olijfolie
- Rucolablaadjes
- Peper en zout
Instructies
In de olijfolie bak je het uitje, de knoflook en voeg je de wortel en de broccoli toe. Laat alles meestoven.
Dan ga je de boontjes, peultjes en courgetteblokjes toevoegen. Weer even een poosje stoven en voeg laurier en rozemarijn toe. Eventueel wat water toevoegen. Rasp de gember en strooi over de massa.
Dan is het tijd om de droge kruiden en de kurkuma toe te voegen. Laat weer even rustig een paar minuten stoven.
Op smaak brengen met paprikapoeder, ras-el-hanout en de curry.
Witte wijn bij de groente doen evenals de bouillon, tot alles net onder staat. 20 Minuten op een laag vuur laten pruttelen.
Dan de doperwtjes, rucola en de olijfjes toevoegen. Afmaken met de sojasaus en eventueel wat peper en zout.
Verkruimelde fetakaas over dit gerecht strooien voordat je het opdient.