- Voorbereiding: 25 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Pompoenstamppot vegetarisch
Pompoen is een echte groentesoort die de vegetariër graag gebruikt. Het is een heerlijke groente die je prima in een stamppot kunt verwerken. Samen met de groenteballetjes is dit een supergezonde maaltijd in de wintermaanden.
Ingrediënten
- Pompoen - 1 exemplaar
- Aardappelen, iets kruimig - 1 kilo
- Vegetarische groenteballetjes - ongeveer 400 gram
- Kikkererwten - 1 blik van 400 gram
- Karweizaad - 1 theelepel
- Crème fraiche - 200 gram
- Olijfolie
Instructies
Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden. De verse pompoen schillen met een scherp mes en in parten verdelen. Verwijder alle ongerechtigheden zoals de zaadlijsten. In blokjes van 2 bij 2 cm snijden. Verdeel de blokjes pompoen op een bakplaat en strooi het karweizaad en wat olijfolie, peper en zout over de pompoen. 25 Minuten bakken in de voorverwarmde oven.
Aardappelen schillen in stukken snijden en in 20 minuten gaar koken. Ondertussen kun je het blikje kikkererwten uit laten lekken en verwarmen in een steelpannetje.
Aardappelen afgieten en samen met de helft van de pompoenblokjes, de helft van de kikkererwten en de créme fraiche tot een puree stampen. De rest van de blokjes pompoen en de kikkererwten door deze puree scheppen. Maak op smaak met peper en zout.
Bak de vegetarische groenteballetjes in de olijfolie en serveer bij de pompoenstamppot.