- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Pittige tomatensoep met gember-peperroom
Een tomatensoepje gaat er altijd wel in. Deze pittige soep is bij uitstek geschikt voor een koude januaridag. Verwarmend door de gember-peperroom.
Ingrediënten
- Ontvelde tomaten - 500 gram in stukjes
- 1 Gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- Chilipoeder - 3 theelepels
- Olijfolie - 3 eetlepels
- Tomatenpuree - 1 eetlepel
- Kruidenbouillon - 750 ml.
- Slagroom - 125 ml
- Gemberpoeder - 1 theelepel
- Versgemalen zwarte peper - 1 theelepel
- Fijngehakte peterselie - 2 eetlepels
- Zout
Instructies
De soep met een staafmixer tot een glad mengsel pureren
Tomatensoep over vier diepe borden verdelen. Over bolle kant van lepel gemberroom in midden van soep schenken. Wat peper erboven malen en peterselie erover strooien.
Een heerlijke soep wat je kunt combineren met een stukje stokbrood met kruidenboter.