- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 10 minuten
Tunesische Brik
Een aantal jaar geleden gingen wij nog wel eens op vakantie naar Tunesië. Veel zon en heerlijk eten. De Tunesische brik werd regelmatig als bijgerecht of hapje geserveerd in het hotel waar wij verbleven. Hieronder het recept!
Ingrediënten
- Peterselie - 1 bosje
- 1 Ui
- Blikje tonijn
- 2 Aardappelen
- 4 loempiavellen
- 4 eieren
- Peper en zout
- Harissa
- Olie om in te bakken
Instructies
Ui en peterselie heel fijn snijden. Aardappelen in blokjes snijden en in water koken. Tonijn uit het blikje halen en uit laten lekken. Vervolgens meng je de ui,peterselie,de gekookte aardappelen en het tonijn samen en je voegt de peper,zout en harissa toe en mengt alle ingrediënten goed door elkaar.
Leg de vellen naast elkaar en verdeel de groente en tonijn op de velletjes. Zorg dat er een kuiltje in het midden aanwezig is.
Breek een eitje precies in het midden en vouw snel de brik tot een driehoek.
Verhit olie in een pan en laat wanneer deze goed heet is de driehoekjes in het hete vet glijden.
Het is de bedoeling dat het eigeel nog zacht is. Serveer met een partje citroen.