- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 8h 00 min
Tomatenstoofpotje uit de slowcooker
Dit verrassende tomatenstoofpotje kan gemaakt worden in een slowcooker. Langzaam garen is de beste manier om deze pittige stoofpot met kip en aardappel tot zijn recht te laten komen. Wanneer je geen slowcooker in je bezit hebt, zul je het moeten doen met een gewone pan met dikke bodem. Hieronder vindt je echter het recept waar ik uitgegaan ben van een slowcooker.
Ingrediƫnten
- Kippendijen - 600 gram
- Stoomaardappelen - 650 gram
- 1 Rode ui, gesnipperd
- 3 Knoflookteentjes, geraspt
- Kipbouillonblokje verkruimeld
- Paprikapoeder, gerookt - 1 eetlepel
- Scherpe paprikapoeder - 1 theelepel
- Water - 100 ml.
- Honing - 3 eetlepels
- Sambal - 2 theelepels
- Tomatenblokjes - 400 gram
- Zout
Instructies
Deponeer de tomatenblokjes in een ruime schaal en voeg hieraan toe; ui, knoflook, beide paprikapoeders, water, bouillonblokje, honing, sambal en een beetje zout. Roer alles goed door elkaar.
Leg de geschilde aardappels als eerste in de cooker en giet de helft van de marinade er overheen.
Daarna de kip en de andere helft van de marinade.
Zet de slowcooker op "low"en laat 8 uur lang garen.
Wanneer het klaar is schep je de aardappelen er uit en haal je de kip wat uit elkaar. Leg dit bovenop de tomaten/aardappelmassa.
Strooi voordat je de stoofpot serveert, peterselie over het gerecht.