
- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Tartiflette uit Frankrijk
Deze tartiflette geeft een mens wat hij nodig heeft na een barre wandeltocht of een middag skiën. Voedzaam en smakelijk. Samen met een groene salade krijg je ook nog de broodnodige vitamines binnen.
Ingrediënten
- Gerookt mager spek in blokjes - 200 gram
- Vastkokende aardappelen in plakjes - 2 kilo
- Reblochon kaas - 500 gram
- Créme fraiche - 3 à 4 eetlepels
- Bieslook
Instructies
Bak de spekjes uit in eigen vet. Vet een ovenschaal in en leg onderin een laag gegaarde aardappelplakjes. Bestrooi met zout,
peper en weinig nootmuskaat. Snijd de reblochon (een Franse kaas) in plakken, verwijder eventueel de korst. Verdeel deze met de gebakken spekjes over de aardappelplakjes. Voeg naar smaak een paar eetlepels crème fraîche over het gerecht en zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven van circa 180 °C. (15 tot 20 minuten) De aardappelen moeten
gaar zijn en de kaas gesmolten. Het is aan te raden uit te gaan van bijna gare of voorgekookte aardappelplakjes.
De reblochon houdt dan meer smaak.
Serveer met een groene salade.