- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 1h 30 min
Marokkaanse stoofschotel
Wanneer je deze stoofschotel uit Marokko gaat maken, vergt het wat meer tijd dan een doorsnee maaltijd. Je kunt dit gerecht combineren met rijst, couscous, pasta maar ook een pitabroodje. Lekker met een fris sausje er bij.
Ingrediënten
- Runderlapjes - 5 stuks in blokjes gesneden
- Aubergine - 1 in blokjes
- Courgette - 1 in blokjes
- Gesnipperde uien - 2
- Tomatenblokje in blik - 2 blikken
- Olijfolie
- Rode wijnazijn - 3 eetlepels
- 1/2 blikje water
- Ras-el-hanout - 1 eetlepel
- Knoflook - 5 stuks in teentjes
- Kaneel, komijn en korianderpoeder - van elk 1 theelepel
- Abrikozen, gedroogd - 100 gram
- 1 pot geroosterde paprika
- Verse koriander - 1 bosje
- Mayonaise - 3 eetlepels
- Yoghurt - 2 eetlepel
- Harissa - 1 theelepel
- Pitabroodjes
- Couscous
Instructies
Oven voorverwarmen op 180 graden. Wrijf het vlees in met has-el-hanout. Fruit ui en knoflook in de olie en voeg het vlees hier aan toe wanneer de uien er glazig uit zien. Voeg de blokjes tomaat, water, komijn, kaneel, korianderpoeder, rode wijnazijn en de abrikozen toe.
Laat deze massa met de deksel op de pan 40 minuten sudderen. Voeg dan de blokjes aubergine, courgette en de paprika toe.
Nogmaals 50 minuten laten sudderen.
Maak ondertussen een fris sausje van de yoghurt, mayonaise, harissa en de koriander.
Serveer de stoofpot met couscous en/of de pitabroodjes en het sausje.