- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 50 minuten
Stoofpotje bruine bonen
Bruine bonen is de meest bekende winterkost in Nederland. Wordt gegeten met stroop en spek. Dit "moderne" bruine bonen stoofpotje gecombineerd met créme frâiche en gehakt is snel klaar en zal je de koude dagen doen vergeten.
Ingrediënten
- Gehakt - 400 gram
- Uien, rode - 3 stuks
- 2 Tenen knoflook
- Oregano - 2 eetlepels
- Rozemarijn - 1 eetlepel
- Laurierblaadjes - 2
- Tomatenpuree - 1 blikje
- Tomatenblokjes - 2 blikken
- Bruine bonen - 1 blik
- Peterselie - 1 handje
- Créme frâiche - 250 ml
Instructies
Het gehakt rullen en het overtollige vocht/vet afgieten. Voeg de gesneden ui en de knoflook toe en bak tot alles glazig is.
Dan het blikje puree en de kruiden erbij en goed dooreen roeren.
Spoel de bruine bonen af met koud water en laat uitlekken. Voeg nu samen met de blokjes tomaat toe aan de gehaktmassa.
Om de juiste smaak te krijgen is 45 minuten sudderen voldoende.
Serveer met créme frâiche óf magere kwark, waar je van te voren wat peterselie hebt doorgeroerd.