- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 2h 00 min
Stoofpot voor alle dagen
Deze stoofpot is echt voor de koude winterdagen. Gemakkelijk door iedereen te bereiden en altijd lekker!
Serveren met aardappeltjes uit de oven met olie en rozemarijn!
Pel en hak de ui, snijd de selderij in stukjes en de peperkoek in blokjes. Klontje boter in een grote pan en braad het vlees samen met de selderij op hoog vuur rondom bruin. Doe er wat peper en zout bij. Blus het geheel af met het bier en de kalfsfond.
Voeg vervolgens de blokjes peperkoek toe en breng op smaak met de speculaaskruiden, tijm, rozemarijn, laurierblad en de platte peterselie.
Draai het vuur laag en dek de pan af. Laat het nu lekker lang garen, tot dat het vlees uit elkaar valt en de saus de juiste dikte heeft. Wel tussendoor roeren en proeven of de smaak goed is!