- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 2h 30 min
Rundvleesstoofpot in paprika/rode wijnsaus
Een heerlijke rundvleesstoofpot met boterzacht rundvlees in een rode/wijn paprikasaus. Maak deze stoofpot een dag van te voren. Dan is ie nog lekkerder, omdat alle smaken goed op elkaar zijn ingewerkt.
Ingrediënten
- Sucadelappen - 1 kilo
- Uien - 3 stuks
- Knoflooktenen - 2
- Boter - 4 eetlepels
- Olie - 4 eetlepels
- Rode wijn - 1/2 liter
- Laurierblaadjes - 2
- Bloem - 1 afgestreken eetlepel
- Paprikapoeder, scherp - 2 theelepels
- Paprikapoeder - De zachtere variant, 1 eetlepel
- Paddenstoelen, gedroogd - 1 flinke eetlepel
- Bouillontablet - 1
- Kastanjechampignons - 250 gram
- Tabasco - paar druppels
- Peterselie voor de garnering
- Peper en zout
Instructies
Snij het vlees in grove stukken. Snipper de uien en de knoflook. De gedroogde paddenstoelen 20 minuten weken in heet water.
Verwarm de wijn in een kleine pan. Verhit de olie en de boter in een grote koekenpan. Bak hierin het vlees in gedeelten rondom bruin. Bestrooi het vlees met peper en zout. Doe het vlees daarna in een braadpan.
Bak in het resterende bakvet de uien en de knoflook lichtbruin. Bestrooi deze met de bloem. Goed roeren en even mee bakken. Blus al roerende af met de warme wijn. Voeg de uien en de knoflook bij het vlees in de braadpan. Voeg vervolgens het laurierblad, tijm, paprikapoeder, verkruimelde bouillontablet, gedroogde paddenstoelen en gezeefde paddenstoelenvocht bij het vlees. Laat het vlees op een lage warmtebron, 2 1/2 uur stoven. Bak de verse paddenstoelen in wat boter lichtbruin en voeg deze na 15 minuten voor het einde van de stooftijd toe aan de stoofpot. Proef de stoofpot en maak deze op smaak met wat tabasco en eventueel nog peper en zout. Garneer met peterselie.