- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 1h 10 min
Stoofpot met bier en mosterd
Een ouderwetse stoofpot met sukadelapjes, grove mosterd en een flesje zwaar bier. Stoofpotten duren altijd even voordat ze helemaal op smaak zijn. Maak deze stoof een dag van te voren en haal het vlees bij een goede slager, je weet niet wat je proeft!
Ingrediƫnten
- Sukadelappen - 600 gram
- 1 Flesje bruin bier
- 1 plak bruinbrood (casino)
- Tijm - 2 takjes
- Laurierblad - 2 stuks
- Knoflook - 2 teentjes
- Uien - 2 Ć 3
- Olijfolie
- Bloem - 2 eetlepels
- Bouillonblokje - 1
- Grove mosterd
- Peper en zout
Instructies
Het vlees in wat grote stukken snijden, bestrooien met peper en zout en bestuiven met bloem.
De uien in stukjes snijden en samen met de gesneden knoflook fruiten in de stoofpan.
Braad het vlees om en om in een koekenpan en voeg toe aan het uimengsel. Blus de koekenpan met water af en deponeer dit bij het vlees/uimengsel.
Voeg daarna de stoofpan aan met het bier en de kruiden, peper en zout.
Leg de boterham die je met mosterd hebt besmeerd bovenop de vleesmassa en laat stoven op een klein pitje voor zeker 1 uur.
Verwijder na de stooftijd de verse kruiden en roer de gare boterham door de saus.
Even proeven en eventueel nog wat smaakmakers toevoegen.
Je kunt deze stoofpot serveren met friet, rijst of aardappelen. Maar ook met een vers broodje is dit heerlijk!