
- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 2h 00 min
Runderlapjes in tomatensaus
Runderstooflapjes kun je eigenlijk altijd eten. Het is dus een gerecht voor de wintermaanden maar ook voor in de zomer. De combinatie met tomaat is een ander soort stoofgerecht.
Iedere groente kan hierbij worden gegeten. In de zomermaanden verse boontjes en aardappels en in de winter bijvoorbeeld spruitjes.
Ingrediƫnten
- Runderlapjes - 4 stuks Ć 150 gram
- Tomaten - 4, stuks ontveld, het zaad verwijderd en in stukken gesneden
- Boter - 100 gram
- 1 zeer fijngesneden ui
- Droge witte wijn - 1 dl.
- Water - 1/2 dl
- Oregano - 1 theelepel
- Stukje sinaasappelschil (zonder het wit)
- Peper en zout
Instructies
Bestrooi de runderlapjes met peper en zout en braad ze rondom in de boter. Voeg de fijngesneden ui bij het vlees. Wanneer de uien goudbruin zijn, voeg je de tomaat toe. Even zachtjes laten pruttelen tot de tomaten zacht zijn. Voeg dan de wijn, het water, de oregano en de sinaasappelschil toe en laat alles in 2 uur gaar stoven. Keer zo af en toe het vlees even om.